štvrtok 11. augusta 2016

DEAR DIARY | Čo od života očakávaš?

"Môj život nabral úplne iný zmysel." Riekla som, keď som ukončila strednú školu a tým ukončila svoju pubertu (ktorá nikdy neprišla, tým pádom som rovnako trafená). Od Boha som dostala tak veľa super dobrých vecí za ktoré môžem byť vďačná, že premýšlam nad tým či ma len znova neskúša. "Dostala si niečo lepšie." Niečo čo tebe pripadá ako najlepšie a lepšie už nemôže byť. "Zoberieš si to alebo budeš ďalej čakať?".

Alebo druhá varianta môže byť, že mám možnosť si život tak krásne zariadiť až sa toho bojím, či je to možné, či to mám dovolené. Je všetko toto na oplátku toho čím si prešla ona? Mami možno si mi vymodlila krásnu budúcnosť. (dokonalú!)

V mojom veku riešia ľudia to, na ktoré miesto pôjdu žúrovať, koľko eur im príde na účet z roboty, kedy si kúpia nový ajfon 6+ASDFGHK, a kde sa prebudili v sobotu ráno (česť výnimkám). Ja riešim to, akým smerom chcem aby sa môj život od septembra posúval. Budú sa diať veci v mojom živote, nové a chcem venovať viacej miesta ľudom ktorým ide o Božie Kráľovstvo. Mať viacej takých ľudí, ktorí ťa budú viesť. Lebo to, že chodím do kostola, my vzťah s Bohom nezblíži. Chcem sa naučiť novým veciam a byť viacej šťastná, viacej sa smiať, viacej čítať, viacej milovať, viacej plánovať a viacej tvoriť.

Zamestnala som sa spolu s mužom s ktorým sa rozhodujem tráviť zvyšok svojho života. Šetríme si na vážnejšie kroky (nie len financie) ale aj naše odhodlanie. Láska nás posúva pred. Sme šťastní. Veď nám skoro nič nechýba. Máme hlavu kopec plánov a jeden druhého.

Každopádne, prečo tento príspevok? Aby som si zhrnula myšlienkové pochody a tiež ti vnukla ideu. Ideu o tom, akým smerom chceš aby sa tvoj život pohol. Tiež preto, aby som ti povedala, že keď niečo chceš, tak choď za tým hneď, nečakaj. A načo? Kým zomrieš? Veď život je krátky a treba ho žiť. No skús ho žiť tak, aby keď sa v pólke svôjho života otočíš, si nemusel povedať  " tak to som dosral".

Možno ľudom prídem, že som "všetko rýchlo, všetko treba byť naplánované". No za prvé, som žena a za druhé, som žena ktorá nemá na čo čakať. Čím dlhšie čakám a odkladám veci tým som nespokojnejšia. No nikdy nie je neskoro sa zamyslieť nad tým, akým smerom tvoj život nasmeruješ....


photo credit: Jakub Simmer

10 komentárov:

  1. Strašne ma tvoj článok zaujal a strašne sa mi páči. Je taký iný ako som doteraz čítala na akomkoľvek blogu - ukazuješ svoje šťastie a cestu ktorou si sa rozhodla ísť. Obdivujem rozhodnosť a istotu. Keď vieš, čo ťa urobí v živote šťastnou, tak nieje dôvod váhať. Páči sa mi ako si vážiš to čo máš a tešíš z toho, čo bude. Ja som ešte ma strednej, ale som zase ten typ 'času dosť', mojou prioritou je viac škola a potom kariéra, ako súkromný život.
    Článok, nad ktorým sa naozaj oplatí zamyslieť. Nech vám to vydrží <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej, to si ma potešila takymto komentárom! Som rada, že sa ti páči aj takýto tip príspevkov, lebo ja som taká všehovšudy a potom aj blog tak vyzerá :) podla nálady... Tiež som na strednej neriešila moc sukromný život, skôr nech zmaturujem. Ale teraz je to už aj o inom. áno myslim aj na vysokú školu ale už sú tam aj iné body ktoré si chcem splniť :) Vďaka !

      Odstrániť
  2. Krásny článok. Nikdy som nebola ten typ, ktorý potrebuje ku šťastiu diskotéky a žúry, rieši len aký ďalší výstrelok módy si môže kúpiť a s kým bude nasledujúci týždeň chodiť. Som rada, že na tomto svete nie som sama s podobným zmýšľaním.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež nepatrím k žúrovím typom. Ja som taký svojský, posteľový typ :D . Ale nie.. len sa proste viem zabaviť inak. Som rada, že somnou súhlasíš! Ďaku.

      Odstrániť
  3. Krásný článek :) Je super, že máš takto srovnané priority :)

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám síce len 16, ale niekedy si pripadám dosť staršie než moji ostatní rovesníci. Mám rada zábavu, avšak nie v takom počte ako väčšina mojich priateľov. Nepotrebujem každý piatok ísť na nejakú párty, radšej si prečítam dobrú knižku v posteli. Podľa nálady, aj keď väčšinou prevažuje druhá možnosť. Rada plánujem a snívam, teším sa na svoj život po strednej a chcem v živote niečo dokázať. Kiežby nás bolo viac... Viac takých ako ty, s ozajstnými prioritami. :-) Každopádne, veľmi pekný článok. Držím palce. Vo všetkom.
    SweetSunshine

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si zlata! Zivot pocas strednej bolo moje najkrajšie obdobie, netvrdím ze teraz nie je dobre. Ale stredná je stredná. Kazdy si vybral svoj druh zábavy, ja som tiež bola skor typ ako ty, ze sice som sla niekedy von, ale to ze si čítala knihu alebo nieco tvorila bolo pre mna super mega vec :D (autista) ale vedela som sa stretnut aj s kamarátmi a kecat. Bolo to super obdobie.
      Držím ti palce nech nasmeruješ zivot tak aby si si nieco dokázala a bola happy :) lebo to je dôležité !

      Odstrániť

Každý komentár mi vyčarí úsmev na tvári :)